Ankara’nın bir yandan çözüm sürecinde yer alan aktif taraflardan biri olduğunu hatırlatan uzman, “Türkiye, ateşkes anlaşmasının garantörlerinden biri olarak Astana’daki müzakere platformu çerçevesinde aktif olarak çalışıyor” diye konuştu.
Suriyeli muhalif Redif: Türkiye’nin Aşiretler Ordusu girişimi boş çıktı
“Diğer yandan Şanlıurfa’da Suriye muhalefeti liderlerinin toplantıları yapılıyor” diyen Boldırev, “Bu da Ankara’nın çözüm sürecinde Suriyeli Kürtlerle işbirliği yapmak istememesinden kaynaklanıyor. Oysa bu, Astana’da devam eden müzakere sürecine uymuyor” diye ekledi. Boldırev, “Halihazırda Türkiye’nin Suriye politikasında belirli ikircilik gözlemleniyor” dedi. Türkiye’nin Suriye politikasındaki ikirciliğin İran’la ilişkileri olumsuz etkileyebileceğini kaydeden uzman, ayrıca bu yüzden Astana sürecinin etkinliğinin de azalabileceğini belirterek, “Oysa Astana sürecinin başlatılmasında Ankara’nın aktif rol oynadı” hatırlatmasında bulundu.(…)
Türkiye’nin darbe girişimi sonrası zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Rahimpur, “İran olarak bunu anlıyoruz ve yardımcı olmaya da hazırız. Fakat Ankara’nın bazı politikalarını anlayamıyoruz” dedi.
‘ÇOKLU KARTLARLA OYNAMAK TÜM KARTLARIN KAYBEDİLMESİNE NEDEN OLABİLİR’
İranlı diplomat, “Belki ihtiyaç ve yaşadığı sorunlar Ankara’nın İsrail, Suudi Arabistan ve ABD Başkanı Trump’a yönelmesine neden oldu. Türkiye’deki dostlarımızın hesaplamalarını bölgedeki gerçekler ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda yapmalarını umut ederiz. İran olarak, çoklu kartlarla oynamanın uzun vadede tüm kartların kaybedilmesine neden olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE’NİN ELEŞTİREL SÖYLEMLERİNİ ALTTAN ALIYORUZ’
Ankara’dan İran’a yönelik yapılan eleştirel söylemler konusunda Tahran’ın ‘alttan aldığını’ ifade eden Rahimpur, “Türk dostlarımızın ülkedeki darbe nedeniyle sorunlar yaşadığını biliyoruz, bu yüzden milli menfaatlerimiz, onurumuz ve güvenliğimizin zarar görmediği sürece alttan alıyoruz” açıklamasında bulundu.
‘TÜRKİYE İLE BUGÜNE KADAR OLUP BİTENLERİ UNUTABİLİRİZ’
İran’dan, Erdoğan-Ruhani görüşmesi açıklaması
Türkiye’nin Suriye konusundaki bazı girişimlerinin İran’ın çıkarlarına ters düştüğünü savunan Rahimpur, “Buna rağmen biz kavga etmeyip Ankara’daki dostlarımızın onlara en iyi yardımcı olacak ülkenin İran olacağının farkına varmalarını bekliyoruz. Türkiye’yle olup biten olumsuz şeyleri unutabiliriz. Bundan sonra Suriye ve Irak’taki sorunların çözümü konusunda daha ciddi işbirliği yapabiliriz” diye kaydetti. İranlı diplomat, iki ülke arasında yaşanan sürtüşmelere rağmen Tahran’ın Ankara’ya ‘hala güvenmeye devam ettiğini’ dile getirdi.
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201703111027595785-iran-ankara-politika-anlayamiyoruz/
Beyler Türkiye’nin politikalarını anlayamamaktan rahatsızmış. Oysa eskiden ne kolaydı değil mi?. Nato’nun otomatik pilotuna iç ve dış politikanı bağla, tasmalı köpekler gibi sen durduğun yerde dururken elalem etrafında at oynatsın.
İstedikleri bu beyzadelerimizin. Rusya bir gelir Türkmen dağını bombalar, uçağı vurulunca ciyaklar, barış yaparsın havaya girerler, gidip PYD armasıyla ve Amerikalı kankalarıyla birlikte güneyimizde volta atarlar.
Sonra da derler ki “Türkiye’nin dış politikasını anlayamıyoruz”…
Kusura bakmayın bizde sizinkini anlayamıyoruz. Yani anlıyoruz da sözün gelişi öyle söyledik.
Rahmetli Özal’ın vakti zamanında söylediği gibi:
“Alışırsınız, alışırsınız”…
Yakından pin pon maçı seyretmek bazen çok baş döndürücü olabilir, çünkü kafayı sağa sola çok oynatmak gerekir. Onun için masadan biraz uzaklaşıp duruma öyle bakmaya çalışsalar olayı daha rahat kavrayacaklar.
Neyse onlar yine anlamamaya devam etsinler…