Ömer Kayani
Başlığa bakıp yine sizi korkutmaya çalıştığımızı filan zannetmeyin ama gerçeklere de sırtımızı dönmemeliyiz.
Bundan yaklaşık 8 ay kadar önce “The Economist” dergisinin 2020 kapağını analiz ederken rahmetli Aytunç Altındal’ın bir söyleşisine atıfta bulunmuştuk.
“Yönetenler var, bir de yönetilenler var. Bir defa yönetenlerin takvimi farklı. Siz 365 günlük bir takvim kullanıyorsunuz bu adamların takvimi sadece 360 gün. Orada 5 gün yok ve tam 500 yıldır bu takvimi kullanıyorlar. Dolayısıyla 500×5 yapınca onlar hayatı 2500 gün öncesinden planlıyorlar/biliyorlar. Bugün ortaya çıkan ve sizin yeni zannettiğiniz bir şeye bu adamlar 2500 gün önceden karar vermiş oluyorlar. Siz Gregoryan takvimini kullanıyorsunuz, adam diyor ki “o da kim oluyor, bir papanın abuk takvimini ben izlemem, ben kendi takvimimi kullanırım”. Dolayısıyla bugün bir anda ortaya çıkan ve bizim şaşırdığımız pek çok olay o adamlar için hiç bir şey ifade etmiyor çünkü 2500 gün önce konuşulup karar verilmiş bir olay oluyor onlar için. “
Aslında takvim farklılığı konusu Amerikan polisinin suikastine kurban giden araştırmacı William Cooper tarafından da dile getirilmiştir.
“1974’de Nobel fizik ödülünü kazanan Dr. Anthony Hewish, bir dizi ritmik radyo dalgasını keşfetti ve bunun M.Ö. 4000 yılında patlayan bir yıldızdan geldiğini ispatladı. Masonlar takvimlerini A.I. (Işık Yılı)’de başlatırlar ve modern yılı bulmak için 4000 eklerler. Dolayısıyla 1990+4000=5990 A.I.
Bu bağlamda karşılaştığımız başka verileri de göz önüne alarak bunun yaklaşık 5 yıla tekabül ettiğini düşünüyoruz. Bir süre önce mavi kuş hesabımızda 2020 yılı analizimizi 5 sene geriye giderek 2015 yılının “The Economist” dergisi kapağına bakarak yapmıştık.
Sansürcü mavi kuşun yarın herşeyi silmeyeceğinin garantisi olmadığı için bu konuyu genişleterek sütunumuza da taşımaya karar verdik.
The Economist dergisinin 2020 yılında yaşanacakları 5 sene öncesinden resmettiğini düşündüğümüz dergi kapağını numaralandırarak analiz edelim.
- Fareli köyün kavalcısına şaşkın şaşkın bakan balıklar. 2020 yılında Korona virüsü Vuhan balık pazarından çıktı demişlerdi değil mi? Peki sonra ne oldu? Çin ABD ordusunu suçladı ve ABD’de bir önceki sene bütün yaz gripten ölenlerde Covid 19 tesbit edildiği ortaya çıktı. Peki fareli köyün kavalcısı hikayesinde kendisine verdikleri sözü tutmayan kasaba ahalisine kavalcı hikayenin sonunda ne yapıyordu? Kavalını çalarak peşine taktığı kasabanın çocuklarını bilinmeyen bir diyara mı götürüyordu?
- Dünya liderleri ellerini kaldırarak selam veriyorlar. Korona döneminde dokunmak yok.
- Çin Devlet Başkanının hemen arkasında maskeli bir polis.
- Polisin hemen arkasında gözüken silah sembolü. Maskeli polis ve sağlık görevlilerinin Çin’de Korona tedbirleri kapsamında zorla halka yaptıklarına atıf mı?
- Çin Devlet Başkanın arka yanında sanal gözlükü bir adam. Uzaktan eğitim?
- Elinde holiday (tatil) yazısı tutan mikrop/ virüs/ hayalet karışımı bir karikatür. Tüm dünyanın Korona nedeniyle zorunlu tatile girdiği bu yıl için oldukça anlamlı değil mi?
7- Üzerinde İngiliz bayrağı olan AB davulunu patlatmış bir gitar. İngiltere’nin AB’den çıkması, o kadar tantanadan sonra ancak bu yıl olabildi.
8- Panik FED yazısı bu yıl yaşanan küresel ekonomik çöküşü gösteriyor.
9- Lastiği patlayan yarış arabasının üzerinde çöken/çökecek İngiliz markaları. Korona olayı devam ederse bu şirketlere daha çok katılan olacak.
10 – 11 Mart tarihli yere saplanmış ok (11.3) ABD ve tüm dünya da borsalarda yaşanan çöküş haftasını büyük bir isabetle biliyor. Tabii bunun tersten okuyarak 3 Kasım (3.11) olma ihtimali de mevcut ama bunu o gün göreceğiz. 2020 ABD Başkanlık seçiminin bu tarihte olduğunu da hatırımızda tutalım.
11- İkinci ok yani 11 Mayıs (11.5) tarihinde yaşanmış önemli bir hadise yok ama yukarıda da söylediğimiz gibi tarihin tersten de okunma yani 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin 2 gün sonrasını yani 5 Kasım tarihini (5.11) işaret etme ihtimali de mevcut.
12- Yeşil yarım dünya gibi gözüken kaplumbağa. Dünyanın ekonomik ve insan hareketi olarak Korona günlerinde yavaşlatılması mı sembolize ediyor? Patlak lastikli üzerinde İngiliz markaları bulunan arabanın önünden Çin pandasına doğru yavaşça yol alıyor.
13- Yeşillenmiş ve dibi yosun tutmuş dünya. Bu konuyu anlatabilmek için bir iki haber paylaşalım.
“Korona yeşili”. 40 dakikada gidilen mesafe 10 dakikaya düştü.İstanbul trafiğine koronavirüs etkisi. Sabah saatlerinde yüzde 50’ler çıkan yoğunluk 25’e düştü. (18.03.2020)
Çin’de koronavirüs etkisiyle hava kirliliği azaldı; on binlerce insanın hayatı kurtuldu. (15.03.2020)
Salgın başladı, dünya daha az sallanıyor. Dünya genelinde sismologlar artık daha az sismik gürültü; yani arabalar, trenler, otobüsler ve insan hareketlerinden kaynaklanan titreşimler gözlemliyor ve bu gürültünün ortadan kalkması nedeniyle, yerkabuğu artık biraz daha az sallanıyor. (…) Lecocq’a göre, Mart ortasından bu yana başkent Brüksel’de sismik gürültü yüzde 30-50 oranında azaldı. (03.04.2020)
Herhalde yukarıdaki haberler “yeşillenmiş ve dibi yosun tutmuş” dünya simgesinin anlamını anlatmaya yeterlidir.
14 – Korona salgınına karşı en etkili önlemleri alarak örnek ülke olarak gösterilen “Singapur”unafişi taşıyan bir kişi.
15 – Havadan dağıtım yapan Amazon dronunu bir haberle analiz edelim.
Salgında milyonlar işsiz kalırken, Jeff Bezos’un serveti rekor kırdı. (…)Bezos’un serveti yıl başından bu yana tam 24,9 milyar dolar (171 milyar TL) arttı. (…) Bezos’un şu an sahip olduğu servete daha önce ulaşabilen kimse olmamıştı. Amazon pandemi döneminde 175 bin kişiyi işe alacağını duyurdu. Salgın nedeniyle yüz milyonlarca kişi evlerinde kalırken, e-ticaret şirketi Amazon’un siparişleri arttı. (16.04.2020)
16 – Ağustos 2020’de Beyrut limanında atom bombası benzeri devasa patlama. Tıpkı Ağustos 2015’de Çin’in Tianjin şehrinde meydan gelen patlamanın bir benzeri. Bu şeytanların çift mana sembolizmini hatırlayınca daha bir anlam kazanmıyor mu? Özellikle atom bombası resmine dikkatli bakarsanız patlamanın adeta suyun içinden çıktığını görmeniz mümkün, tıpkı Beyrut limanı gibi de diyenler çıkabilir herhalde.
Bu patlamaların ayrıntılı analizini zaten geçen hafta yazmıştık.
17 – Ve son olarak en tepede mutsuz ve endişeli olarak resmedilen dünya 2020 yılında pandemi yüzünden tüm dünya halklarının içine düşürüldüğü ruh halini tam manasıyla yansıtmıyor mu?
Verilen mesajlar yazdıklarımızla sınırlı değil haliyle ama sütunumuz sınırlı. Dolayısıyla 2021 yılının analizini 5 sene öncesinden yapmış olduğunu düşündüğümüz “The Economist” dergisinin “2016” yılı kapağında özellikle işaretlediğimiz kısımları sizin yorumlarınıza bırakmadan önce bir kaç noktaya dikkat çekelim.
Hatırlarsınız 2020 Tokyo olimpiyatları iptal edilmiş ve 2021 senesine ertelenmişti. Peki kapakta görülen olimpiyat oyunları sembolüne Korona virüsü sembolü gibi yapışık duran altıncı halka neyin nesi? Ya o durdurmak/iptal manasına gelen sembolün içine dikilmiş kırmızı bayrak?
Unutmadan ekleyelim, Japonya’da olimpiyatların gelecek sene yapılmasına da karşı çıkanlar çoktan seslerini yükseltmeye başladılar bile.
Peki onun hemen yanında bulunan UFO’nun içine girmiş beyni dışarıda bir kavanozun içinde görünen adam sizce neyin sembolü?
Adamın elinde çantası olması “işe gitmenin” sembolü, beyninin dışarıda bir kavanozda olması “korona günlerinde düşünme yetisinin korkuya yenik düşürülmesi” ve adamın bir tür koroyucu tüpün içinde olması “sosyal mesafe ve karantina” olabilir mi?
Ya o gökyüzünden Dolar paraşütüne bağlı olarak aşağı süzülen altın rengi “şeye” ne demeli?
Diyeceksiniz ki dünyada herşey küresel şeytanların istedikleri şekilde mi gidiyor?
Tabii ki hayır ama işler istendiği gibi gitmeyince “nasıl düzeltiliyor” meselesini 2012 yapımı “The Adjustment Bureau” (Düzeltme Ofisi) filminde izleyebilirsiniz. Türkçeye “Kader Ajanları” olarak çevrilen film “Kaderimizi biz mi kontrol ediyoruz, yoksa görünmez güçler mi bizi idare ediyor” sorusunu soruyor.
Senatoya girmek üzere olan hırslı bir politikacı karşılaştığı bir kadına âşık olmaya başladığını fark ettiği an geçmişten geliyormuş izlenimi veren şapkalı gizemli adamlar sahip oldukları zamanı dondurabilme gibi güçlerle çiftin bir araya gelmesine engel olmak için ellerinden geleni yaparlar. Bu yoğun engellemeler karşısında politikacı adam ya sevdiği kadının peşini bırakıp daha önce kendisi için çizilmiş yoldan gidecek ya da “Kader”e karşı gelmek için her şeyi tehlikeye atacaktır.
Filmde ki politikacı sembolizmine dikkatinizi çekip “kaderi yazan” adamların şu iki repliği ile bitirelim.
“İnsanların çoğu bizim onlar için hazırladığımız hayatın patikasında yürürler. Başka yollar keşfetmekten çok korkarlar. Nadiren de olsa senin gibi biri çıkar ve önüne çıkardığımız tüm engelleri yıkar. Özgür iradenin bir lütuf olduğunun farkına varanlar, uğruna savaşmadıkları sürece bunu nasıl kullanacaklarını asla bilemeyecekler.”
“Mesele senin yere devrilmen değil, kalktığında ne yapacağın.”
Diyebilirsiniz ki “zamanı dondurmakta ne demek”, dünya bilim kurgu filmi değildir.
O zaman yukarıdaki 13. maddeyi tekrar gözden geçirmenizi rice edelim.
Zamanın gerçek sahibinin kim olduğunu biliyoruz.
Tıpkı şeytana mühlet verildiğini de bildiğimiz gibi.